.

Program Hakkında

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ali UYSAL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Behiç ÇETİN
Sekreter
I
Program Başkanı
Öğr.Gör. Ramis Onur ÖRÜK
Tarihçe
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı 2018 yılı itibariyle öğrenci almaya başlamıştır
Kazanılan Derece
Sivil hava ulaştırma işletmeciliği programını bitirenler “Sivil Hava Ulaştırma İşletmecisi” unvanı ile görev alırlar.Hava işletmecileri hava limanlarının ve terminallerin verimli bir biçimde yönetilmesinden sorumlu olup yolcuların güven içinde ve rahatlıkla seyahat etmelerini sağlamaya çalışırlar.
Kabul Koşulları
Ülkemizde, üniversitelere giriş için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavda başarılı olmak gereklidir. Öğrenciler sınav sonucunda aldıkları puanlara göre, girebilecekleri program tercihlerini düzenleyerek, tercih formlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderirler. ÖSYM tüm başvuruları alır, başvuruları puan türüne göre gruplar, puanları en yüksekten en düşüğe doğru sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birisine yerleştirir. Ülkemizdeki üniversitelere girecek yabancı uyruklu öğrencileri seçimi, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı verilen merkezi bir sınav sonucuna göre belirli bir kontenjan dahilinde mümkündür.
Üst Kademeye Geçiş
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş ile YÖK’ün her yıl belirlediği kendi alanlarındaki örgün lisans programlarına geçebilirler. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programından dikey geçiş yapılabilecek lisans programları;

Havacılık İşletmeciliği

İşletme

Lojistik Yönetimi

Seyahat İşletmeciliği

Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

Havacılık Yönetimi

Ulaştırma ve Lojistik

Uluslararası Lojistik
Mezuniyet Koşulları
Dört Yarıyıl , Öğrenci, 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programdan mezun olur.
Mezun İstihdam Olanakları
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’ndan dört dönemden oluşan eğitim eğitimlerinin sonucunda mezun olan kişiler başta özel sektör ve kamu bünyesinde çalışabilmektedirler. Kamu bünyesinde kurumların gerekli şartlarını sağlayan öğrenciler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesinde istihdam olabilirlerken, özel sektördeki iş olanakları kamuya göre çok daha fazladır. havayolu işletmelerinin farklı departmanları olmak üzere, yer hizmeti, temsil, güvenlik, terminal, ikram vb. havacılıkla ilgili birçok işletmede iş bulabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar ve bu sınavların ölçme ve değerlendirmesi Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine uygun şekilde yapılır



https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40648

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri