.

Selami ŞAHİN 13. Kariyer Günleri Misafirimizdi

19.03.2019

Burdur M.Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay MYO’da düzenlenen ’13. Kariyer Günleri’ etkinliğine ünlü söz yazarı –müzisyen Selami Şahin konuk oldu. 19 Mart 2019 günü gerçekleştirilen etkinlik soru cevap şeklinde gerçekleştirildi.

Çok fakir bir ailenin çocuğu olarak ilkokulu bitiren ünlü müzisyen bugüne kadar iki yüzün üzerinde hit eserin söz yazarı ve bestecisidir. 16 yaşında meşhur oluşundan itibaren 56 yıllık sanat hayatına dair kesitleri anlatan Selami Şahin öğrencilere kariyer yapmanın azmin ve istemenin eseri olduğunu anlattı.

Parkta yattım

Annesinin Mısır’ın İskenderiye şehrinden geldiğini ve kendisinin 8 yaşında Türkçeyi öğrendiğini söyleyen Şahin “hayatım boyunca ailem ne dayak attı ne de ulan sözcüğünü bile kullandı” dedi.

Genç yaşında İstanbul’a gelerek adeta taptığı ailesine para gönderebilmek için ütücülük, komilik yaptığını yarım ekmek ve zeytinle bazı günleri geçirmek zorunda kaldığını ve bazı geceler parkta yattığını anlattı.

Hiç kimseden ders almadım

‘Müzik notalarını kendi kendime kitaplardan okuyarak öğrendim ama şarkıcılara stüdyoda şeflik yapıyorum’.  Babasının evden ayrılırken kendisine “ Başımı öne eğecek bir kusur işlersen benden olduğuna şüphe ederim” dediğini anlatan Şahin, anne babasına onlar ölünceye kadar güzel bir hayat yaşattığını söyledi. Öğrencilere anne babalarının başını öne eğdirmemelerini tavsiye ettiği konuşmasına ünlü müzisyenlerle olan anılarını anlatarak devam etti.

Alman Eva’ya adanan şarkı

1969 yılında tanıştığı ve bir müddet sonra evlilik planları yaptığı alman Eva adlı bayanın ardından onun için yazdığı şarkısıyla Altın Kelebek ödülünü almıştır.

Özledim şarkısının hikayesi

Yorucu bir programın ardından eve geç saatte gelir ve eşinden “neredeysen orada kalsaydın” sözünü işitir. Geç gelmesine bozulan eşinin sabah yanında olmadığını hatta yastığını da yanında götürdüğünü fark eder. Günümüzde de hala meşhur olan özledim adlı şarkının sözleri bir anda dudaklarından dökülür ve bu şarkıyla eşinin gönlünü almasını bilir.

Cem Yılmaz: “ Sen beni bitirirsin !”

Zeki Müren, Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses gibi birçok ünlü müzisyen için şarkı sözleri yazan Selami Şahin, Cem Yılmaz ile olan anısını anlatırken taklit yeteneğini de gözler önüne sererek salonda bulunanları güldürdü.

Bir gün Cem Yılmaz’ın kendisine “ağabey seninle birlikte bir televizyon programı yapmam için teklif geldi ama ben kabul etmedim” dediğini söyledi. Nedenini sorduğunda ise “ Öyle taklitler yapıyorsun ki sen beni bitirirsin. Ekmeğimle oynuyorsun” diye güldüğünü aktardı.

Nişan yüzüklerimizi Zeki Müren taktı

Zeki Müren’le arasının bozuk olduğuna dair bir zamanlar basında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, Zeki Müren’le uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığı olduğunu ve eşiyle nişanlanırken yüzüklerini Zeki Müren’in taktığını anlatan ünlü müzisyen ‘büyük oğlumun da isim babası Zeki Müren’dir. Bana “ Çocuğun ismi Lider olsun, ben de onun isim babası olayım’ demiştir dedi.

Başarısının sırrı

Kendisini başarıya götüren yolun yazılmamışı yazmak, yapılmamışı yapmak olarak özetleyen ünlü müzisyen “ insan isterse geçen her günün değerini bilir çalışın evlatlarım” diyerek salonda bulunan üniversiteli öğrencilere kendisini hayatta başarılı kılan düşüncesini anlattı.

“İnsanlar birbirini tamamlar. Kalbi yüreği saf olsun başıma taç ederim. Boş başakların başı dik olur” diyerek söyleşisini sonlandırdı.

GÜNCEL

• Gönüllülük Çalışmaları Dersi Kapsamında Fidan Dikimi Etkinliği | 21.03.2024
  • Gönüllülük Çalışmaları Dersi Kapsamında Ziyaret | 19.03.2024
  • Kariyer Planlaması Etkinliği | 07.03.2024